Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje


YRITYSTALO
KOSEKin toimitusjohtajan kesätervehdys Suomi 100 juhlavuosi on myös Kokkolassa näyttänyt taloudellisesti piristymisen merkkejä. Keskustan alueella monia rakennushankkeita on käynnistynyt ja omakotirakentaminen on vilkasta. KOSEKin puitteissa yritys- ja toimijakäyntejä on tehty alkuvuoden aikana 857 kpl ja erilaisia messuja ja tapahtumia on toteutettu 15 kpl. Hymyilevä Kokkola-kampanjaa toteutetaan yhteistyössä Kokkolan kaupungin kanssa eri muodoissa, tehdään mm. video teemalla ”älä mökötä”. Kevään aikana on käynnistynyt kaksi uutta projektia; Kohtaamo 2.0 auttaa kasvuhaluisia ja -kykyisiä mikro- ja pk-yrityksiä tarjoamalla heille apua kasvusuunnitelman tekemiseen. Kohtaamossa on yrityksille tarjolla 8 työskentelytilaa Yritystalo Evaldissa sekä yhteiset neuvottelu- ja kokoustilat. Maaliskuussa käynnistyneen projektin kaikki työskentelytilat täyttyivät heti. Hankkeeseen ja kasvusuunnitteluun otetaan mukaan 30 yritystä. Lisäksi projektissa järjestetään yritysten kasvuun liittyviä seminaareja, yritysten toiveiden mukaisesti. Toinen uusi projekti on matkailualaan liittyvä Reittien ja matkailupalveluiden Keski-Pohjanmaan -hanke. Tavoitteena on kartoittaa ja tutkia matkailuun liittyvät reitistöt, maastossa olevat nähtävyydet, maisemalliset erikoisuudet sekä laavut, kämpät ja muut retkikohteet. Lisäksi hankkeessa tuetaan matkailualan yritysten laadun kehittämistä, markkinointi- ja myyntiosaamisen kehittämistä, palvelumuotoilua, yhteistyöverkostojen rakentamista ja yhteisten palvelupakettien tuottamista. KOSEKissa jatkuu lisäksi ABC-hanke, joka edistää yritysten vientiä ja suurhankkeisiin pääsyä sekä Tekno2015-hanke, jossa teknologiasuunnitelmien avulla tuetaan yritysten kasvua. KOSEK on myös mukana Kokkolan Biojalostamon selvitystyössä omalla hankkeella.

KOSEKin toiminta on siis hyvin laaja-alaista mutta kaikessa on tavoitteena yritysten hyvän toimintaympäristön tukeminen, osaavan työvoiman saatavuus, EU- ja kansallisen rahoituksen hakeminen, yritysten kasvun ja kansainvälistymisen tukeminen. Yritykset ovat avainasemassa alueemme kehittämisessä. On ollut ilo lukea monia hyviä uutisia yritysten toteutuneista kehittämis- ja investointihankkeista. Hienoa työtä!

Osaava työvoima on myös KOSEKin vahvuus ja haluankin kiittää henkilökuntaa aktiivisuudesta ja hyvästä työstä alkuvuoden aikana!

Yhteistyö eri toimijoiden kanssa yritystalo Evaldissa mutta myös muualla kaupungissa ja alueella on erittäin tärkeää. Kiitän myös lämpimästi kaikkia yhteistyökumppaneita hyvästä yhteistyöstä!

Kesällä on aika ladata akkuja ja unohtaa työasiat hetkeksi. Erilaisia ihania kesätapahtumia on tarjolla runsaasti Kokkolassa, kannattaa osallistua ja nauttia tasokkaista ohjelmista!

Oikein mukavaa kesää kaikille!

Anne Pesola

« Takaisin